Hrvatski radio

Radio Pula

Tribina o beneficiranom radnom stažu

04.11.2014.

13:37

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, pomoćnica ministra Mirjana Rađenović, načelnik Sektora za mirovinska osiguranja Milenko Popović i voditeljica Službe za obvezno i dobrovoljno mirovinsko osiguranje Melita Čičak danas su u pulskoj Gospodarskoj komori održali tribinu o izmjeni sustava beneficiranog radnog staža.

Više od osamdeset tisuća radnika trenutačno u Hrvatskoj ima beneficirani radni staž. Od toga ih je u realnom sektoru 34 tisuće u preko osamdeset zanimanja, rekao je ministar Mirando Mrsić

Što se tiče uvrštenja novih struka, sve ovisi o tome kako će se Medicina rada i Zaštita na radu postaviti po tom pitanju. Kao primjer, ministar Mrsić naveo je profesionalne vojnike i vatrogasce koji će moći odlaziti u redovitu mirovinu ako s 40 godina u slučaju vojnika ili pedeset i dvije godine života u slučaju vatrogasaca nemaju perspektivu napredovanja što se tiče rukovodnog dijela. Ali će oni, uz tu mirovinu, moći nastaviti raditi i dalje neke druge poslove ako to žele.

Više poslušajte u tonskom prilogu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć