Hrvatski radio

Radio Pula

Turistička posezona u Istri

04.10.2014.

12:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda je početak listopada, u Istri još borave mnogobrojni turisti. U rujnu ih je bilo više nego lani pa je ostvareno gotovo tri posto više noćenja. Posezona se nastavlja i tijekom listopada ponajprije zahvaljujući mnogim jesenjim manifestacijama.

U istarskom najturističkijem gradu Rovinju, gdje je i ove godine ostvareno više od tri milijuna noćenja i koji je po tome petu godinu zaredom najposjećeniji grad u Hrvatskoj, posezona je dobra. U ovo doba godine goste privlače mnoge manifestacije na Poluotoku, pa tako i u Rovinju, kaže direktorica tamošnje Turističke zajednice Odete Sapač.

Direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević ističe kako mnogobrojne manifestacije privlače goste. U listopadu je manja posjećenost, ali zato dolaze gosti, kako kaže, veće platežne moći.

I u istarskim je kampovima u rujnu ostvaren porast broja noćenja od tri posto u usporedbi s lanjskim mjesecom, kaže direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman. Premda će gostiju u kampovima svakim danom biti sve manje jer je vrijeme hladnije, optimizam budi to što sve više domaćih kampova ostaje otvoreno cijele godine i to je novi segment ponude koji će u budućnosti biti sve važniji, zaključio je Palman.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.