Hrvatski radio

Radio Pula

U Istru ušlo 212.000 gostiju

11.08.2014.

15:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Preko triju istarskih graničnih prijelaza Kaštela, Plovanije i Požana ovog je udarnog turističkog vikenda u našu zemlju ušlo gotovo 212 tisuća putnika što je tri posto više u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestila je istarska policija.

Hrvatsku je istodobno napustilo 196.500 stranaca. Tijekom vikenda na istarskom su se području dogodile 34 prometne nesreće u kojima je stradalo 15 osoba, jedna je teško ozlijeđena, a 14 ih je lakše. U jutošnjoj prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu kod čvora Bonaci prema Medakima poginuo je motociklist. 

Zabilježeno 59 prekršaja zbog glisiranja
Policijski službenici pomorske policije Pula ovog su vikenda u pulskom akvatoriju kontrolirali 79 plovila - 19 domaćih i 60 stranih te 98 hrvatska i strana državljana. Utvrđeno je 69 prekršaja, od čega 59 zbog nepropisnog glisiranja, a među ostalim, bilo je prekršaja i zbog neposjedovanje potrebnih dokumenata na plovilu i izbjegavanja granične kontrole, izvijestila je istarska policija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.