Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli stanica za punjenje električnih vozila

26.05.2015.

13:43

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na parkiralištu Karolina u Puli je otvorena prva stanica za punjenje električnih vozila. Dostupna su dva priključka, a osim automobila mogu se puniti i električni bicikli. Do kraja godine će punjenje biti besplatno.

Stanica za punjenje električnih vozila otvorena na pulskoj Karolini jednostavna je i sigurna za rukovanje. Riječ je o najnovijoj tehnologiji, ističu iz austrijske tvrtke Elsta Mosdorfer koja je Pulaparkingu donirala vrijednu stanicu. Puniti se mogu sva električna vozila, od bicikla do automobila, objašnjava predstavnik austrijske tvrtke Mladen Kutija.

Da je riječ o dodatnoj turističkoj ponudi, slažu se i u Pulaparkingu koji je izdvojio 51 tisuću kuna za priključak. Kako bi promicali ovaj ekološki prihvatljiv način vožnje, do kraja godine punjenje će biti besplatno. Stanicom za punjenje zadovoljan je i Nenad Devetak iz Valbandona, koji se vozi na struju u automobilu koji je sam projektirao.

Osim Pule, punionice se nalaze u još tri istarska grada: Poreču, Rovinju i Labinu. Očekuje se da će zanimanje za njih porasti osobito ljeti kada dođu mnogi turisti, jer su tvornički proizvedena električna vozila još uvijek financijski nedostupna većini hrvatskih građana, pa na punionicama zasad nema gužvi.

Poslušajte više u prilogu i pogledajte galeriju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.