Hrvatski radio

Radio Pula

U Rovinju očekuju dobru sezonu

05.06.2014.

09:13

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je u Poreču i Rovinju, dvama najvećim istarskim turističkim središtima, posjećenost u svibnju bila nešto slabija nego prošle godine, u Rovinju ipak očekuju ukupne rezultate bolje od lanjskih, dok u Poreču nisu baš tako optimistični.

Upitan za očekivanja od ovogodišnje turističke sezone, porečki je gradonačelnik Edi Štifanić na nedavnoj sjednici Gradskoga vijeća rekao kako će biti zadovoljan ako rezultati budu na razini prošlogodišnjih. Izrazio je i sumnju da bi zbog lošijeg financijskog učinka mogle doći u pitanje i neke investicije, primjerice na otoku Sveti Nikola. Jedan od mogućih razloga je manji dolazak ruskih turista.

S druge strane, u Rovinju vjeruju kako će zabilježiti turistički rast od tri posto i ostvariti 3.280.000 noćenja. Direktorica Turističke zajednice Odete Sapač posebno je zadovoljna povratkom gostiju iz Italije, pomalo se vraćaju i Rusi, dok su Britanci veliki povratak u Rovinj imali lani.

Ovih dana Hrvatsku, pa i Rovinj, posjećuju mnogobrojne novinarske ekipe, podsjeća Sapač. O dobroj posjećenosti u lipnju govori i najava dolaska više od 4.000 turista na skorašnji festival salse.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.