Hrvatski radio

Radio Pula

U srpnju u Istri 7% manje turista

08.08.2014.

13:40

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma Darko Lorencin predstavio je na konferenciji za novinare u Splitu rezultate turističkog prometa u Hrvatskoj za srpanj i prvih sedam mjeseci ove godine.

Ovogodišnji srpanj u odnosu na isti mjesec prošle godine bilježi minus u dolascima od 0,4 posto, dok je za 0,2 posto manje noćenja. U Splitsko-dalmatinskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj je za 7 posto više turista nego u srpnju prošle godine. Minuse bilježe Istarska (-7 posto) i Primorsko-goranska (-8 posto) županija.

Unatoč srpanjskom zaostatku ukupni turistički rezultati su u plusu za dva posto.

Ministar Lorencin izrazio je zadovoljstvo rezultatima s obzirom na loše vremenske prilike koje su vladale. 

Ovi rezultati su jako dobri s obzirom na okolnosti. Vjerujem da ćemo izvući neke pouke iz ovoga, ali treba znati i da su u nekim područjima od 31 dana 24 bila kišna, rekao je ministar.

Lorencin vjeruje u dobru 'špicu' i bolju posezonu

Prije tjedan Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice izabralo je 22 destinacije u Hrvatskoj koje će sudjelovati u projektu PPS (pred i posezone). Ako se posezonski pilot-projekt pokaže efektnim, PPS će od rujna u punu primjenu. Posezonski projekt trajat će najmanje od 1. rujna do 15. listopada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.