Hrvatski radio

Radio Pula

U Uljaniku porinut trajekt za Jadroliniju

25.01.2014.

13:32

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Uljaniku je danas u more porinut trajekt za Jadroliniju, hrvatskog nacionalnog brodara iz Rijeke. Riječ je o prvom iz serije od četiri istovjetna Ro-Ro putnička broda predviđena za ravnopravnu plovidbu u oba smjera. Kapacitet mu je 600 putnika ljeti, odnosno 320 zimi u zatvorenom salonu.

Četiri velika trajekta vrijedna 32 miljuna eura kopno će s otocima povezivati već ove turističke sezone, istaknuo je Zdenko Antešić, zamjenik ministra Ministarstva pomorstva, prometa i infrastuktutre.

Osim današnjeg porinuća očekuje nas još 5 porinuća ove godine, te 8 primopredaja brodova istaknuo je Eduard Milovan, direktor Uljanik brodogradilišta.

Svaki od ova četiri broda moći će prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera, svaki do 40 tona. Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju 505, broda istovjetnog porinutoj gradnji 503 koju Uljanik isto tako gradi za Jadroliniju.

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.