Hrvatski radio

Radio Pula

U vlasništvu narkobosa Šarića i nekretnine u Rovinju

20.03.2014.

15:06

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok se još slažu rezultati i značaj uhićenja vjerojatno najvećeg narkobosa s područja bivše Jugoslavije Darka Šarića, koji je imao i hrvatsku putovnicu, u Rovinju je s negodovanjem primljena vijest da je Šarić navodno vlasnik i jednog tamošnjeg odmarališta.

O veličini vlasništva uhićenog Darka Šarića, prema informacijama iz medija za sada se može samo nagađati. Tužitelji iznose podatak o pranju 22 milijuna eura, no procjene idu i do čak četiri milijarde eura  plus milijarda dolara profita godišnje od trgovine  drogom.

Kupljene su mnoge nekretnine i poduzeća, posebice u Srbiji, od kojih je velik broj propao pa u srbijanskoj Vladi kažu kako se  može zaključiti da nije zanemariv ni Šarićev utjecaj na aktualno teško gospodarsko stanje u toj zemlji.

Informacija o Šarićevu navodnom vlasništvu nad dvjema nekretninama u povijesnoj gradskoj jezgri u Rovinju je dočekana s rezignacijom i zabrinutošću. Pogotovu zbog zapuštenosti  nekadašnjih odmarališta poduzeća iz drugih republika bivše zajedničke države. Šarić je navodno preko tvrtke registrirane u Americi kupio nekadašnje društveno vlasništvo u ulici Agosta Ferrija kojim se koristila stambena zajednica beogradske općine Savski venac.

U gradskoj upravi u Rovinju dodatnih saznanja, osim iz medija, o tome nemaju, ali su općenito zabrinuti zbog zapuštenosti oko 13 nekadašnjih odmarališta na području Rovinja u slovenskom ili srbijanskom vlasništvu. Kako kaže voditeljica odsjeka u uredu gradonačelnika Maria Črnac Rocco, možemo samo izraziti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.