Hrvatski radio

Radio Pula

Ubrzana gradnja dječjeg vrtića na Valbruni

09.06.2014.

11:29

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz aktualnu rekonstrukciju dijela ceste i križanja na sjevernom ulazu u Rovinj, u tom se gradu ovih dana ubrzano dograđuje i jedan od četiri područnih odjeljenja tamošnjeg Dječjeg vrtića i jaslica Neven.

Osiguran novac za dječji vrtić na Valbruni

Dogradnja područnog odjeljenja vrtića u naselju Valbruna započeta prije četiri mjeseca trebala bi biti gotova do veljače iduće godine. Obnovljena ustanova s dograđenih oko tisuću četvornih metara omogućit će smještaj sve rovinjske djece predškolske dobi i zadovoljiti potrebe za boravkom mališana u jaslicama čak i onih mlađih od godine dana. 

Ova rovinjska ustanova za djecu koja inače na pet lokacija skrbi o 560 mališana, po završetku radova u dograđenom odjeljenju moći će primiti stotinjak djece, dvostruko više nego dosad. Uz uobičajene sadržaje imat će i multimedijalnu dvoranu površine stotinjak metara a investicija vrijedi 7,5 milijuna kuna.

Osim područnog odjeljenja na Valbruni, rovinjski Dječji vrtić Neven ima odjele i u naselju Lamanova te u Kanfanaru i Balama.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.