Hrvatski radio

Radio Pula

Uhićena dvojica razbojnika iz Vodnjana

31.03.2014.

17:19

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarska je policija uspješno riješila niz razbojstava koja su se od studenog prošle godine do 27. ožujka dogodila na području Istre. Pojedinosti su objavljene na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Policija je uhitila dvojicu muškaraca iz Vodnjana zbog sumnje da su od 26. studenog prošle godine do 27. ožujka na području Pule, Svetvinčenta, Peroja, Barbana, Galižane, Štinjana i Bala počinili ukupno devet razbojstava.

U četiri slučaja mete njihova napada bili su poštanski uredi, a pet puta su opljačkali trgovine. Pljačke su počinjene, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Enes Bečić.

Dvojica osumnjičenika uhićena su 27. ovoga mjeseca, neposredno nakon što su počinili razbojstvo u pošti u Stiglichevoj ulici u Puli gdje se 32-godišnjak dovezao skuterom koji su prije toga oba počinitelja ukrala u Vodnjanu. Pri uhićenju u vozilu je bilo 7-godišnje dijete jednoga od počinitelja koje je predano majci a policija će provesti izvide zbog sumnje u kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac Maksić pozvala je zaposlenike objekata koji bi mogli biti meta razbojnika da se nikada počinitelju ne suprostavljaju i ne pružaju otpor, da pokušaju zapamtiti visinu, stas, odjeću te da odmah nakon razbojništva pozovu policiju na broj 192.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.