Hrvatski radio

Radio Pula

Uklanjanje nelegalnog mola u Medulinu

13.07.2022.

11:22

Autor: HRT

Nelegalni mol u Medulinu

Nelegalni mol u Medulinu

Foto: Općina Medulin / ustupljena fotografija

Jutro u Medulinu započelo je uvođenjem reda na pomorskom dobru. Točno u 8 sati u uvali Burle započelo je uklanjanje bespravno izgrađenog mola, prvog u nizu najavljenih. 

- Ovo je jedna od rijetkih mogućnosti i primjera da Općina može samostalno postupati i direktno utjecati na uklanjanje bespravnih objekata u prostoru. Danas smo pristupili uklanjanju bespravno izgrađenog mula koji je nastao u vrijeme moga mandata. Na prostoru općine Medulin imamo još puno takvih molova, a u narednom periodu pristupit ćemo uklanjanju i svih ostalih. Nažalost, znate i sami da Općina nema ovlasti srušiti bespravno sagrađene objekte poput kuća i stanova, a problem nelegalne gradnje sve je veći. Naši mještani više nemaju strpljenja za nelegalnu gradnju na našem prostoru jer su na ovaj način kažnjeni svi oni koji kupuju skupo zemljište u građevinskom području i grade temeljem izdanih akata za gradnju. Nelegalni graditelji iznajmljuju apartmane, kuće za odmor pa čak i nelegalne molove i na taj su način nelojalna konkurencija svima onima koji se drže zakona i propisa. Spremni smo rušiti i druge bespravno sagrađene objekte, stoga pozivamo državu da ovlast za donošenje rješenja o uklanjanju i uklanjanje objekata prepusti jedinicama lokalne samouprave pa ćemo rušiti i bespravne kuće - izjavio je načelnik Ivan Kirac.


Obzirom na učestalu gradnju i postavljanje molova za privez plovila, koji su izgrađeni bez odobrenja za gradnju i na mjestima koja prostornim planom nisu predviđena za gradnju molova, sidrišta i dr. komunalno redarstvo Općine Medulin izdalo je rješenje o uklanjanju mola protiv nepoznate osobe, a danas, 13. srpnja u 8,00 sati, pristupilo se uklanjanju bespravno izgrađenog mola.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.