Hrvatski radio

Radio Pula

Ulaganja u istarske prometnice

29.12.2014.

16:41

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatske su ceste u gradnju i obnovu prometnica u Istri u ovoj godini uložile 72 milijuna kuna. Mnoge su investicije dovršene, posebice na području Poreča, a još traju radovi na proširenju prometnice od kružnog toga u pulskoj Šijani do Stancije Peličeti te na obnovi državne ceste od Buzeta do graničnog prijelaza Požane.

I ove su godine Hrvatske ceste uložile znatna sredstva u istarske prometnice. Izgrađeni su i obnovljeni kilometri cesta, novi kružni tokovi, a jedna od značajnijih završenih investicija je 20 milijuna kuna vrijedna gradnja južne obilaznice Poreča od Varvara do Bijele uvale.

U tijeku su radovi u Puli na proširenju u četverotračnu - ceste od kružnog toka u Šijani do Stancije Peličeti. Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, podsjeća kako će se ondje graditi i dva kružna toka, pješačka i biciklistička staza te autobusna stajališta.

Od važnijih radova ove je godine počela i obnova ceste od Buzeta do graničnog prijelaza Požane, vrijedna 31 milijun kuna. Radovi bi trebali biti dovršeni do početka turističke predsezone, kaže Tamara Pajić.

Od ostalih manjih investicija, Hrvatske ceste u ovoj su godini ulagale u obnavljanje prometnica i gradnju kružnih tokova u gotovo svim istarskim gradovima; Rovinju, Novigradu, Bujama, Labinu i Umagu, a bude li dovoljno financijskih sredstava, ulagat će se i dogodine. No koliko i u kojem opsegu, tek će se vidjeti, zaključuju u Hrvatskim cestama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.