Hrvatski radio

Radio Pula

Umirovljenici traže veći osobni odbitak

30.08.2014.

15:25

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sindikat umirovljenika Hrvatske pokrenuo je aktivnosti da se poveća osobni odbitak i za umirovljene građane kako bi se kvalitetnije provela vladina namjera spašavanja srednjeg sloja građana. Akciju podržavaju i podružnice ovog sindikata i u Istri.

Građani se ne smiju diskriminirati po radnom statusu, mišljenja je predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović. Stoga se ova udruga zalaže za povećanje osobnog odbitka umirovljenih građana, što bi bilo sukladno vladinoj inicijativi za spašavanje srednjeg sloja koji bi, kako se ovom malom poreznom reformom želi postići, trebao postati pokretačem razvitka i potrošnje naglašava Petrović.

Građane se ne smije diskriminirati ni prema dobi. Uz aktivnosti u suradnji s Maticom umirovljenika i strankom umirovljenika o ovoj diskriminaciji izvijestit ćemo i pučku pravobraniteljicu najavljuje predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović.

Premda je službena inicijativa mjerodavnima upućena, Sindikat umirovljenika Hrvatske idućeg tjedna pojačat će aktivnosti kako bi i umirovljenicima bio povećan osobni odbitak .

Poslušajte tonsko izvješće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.