Hrvatski radio

Radio Pula

Uprava Mirne uložila žalbu

26.02.2014.

09:41

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fina je jučer objavila rješenje o obustavljanju predstečajne nagodbe nad rovinjskom Mirnom, što joj otvara mogućnost da formalno pokrene stečajni postupak. Iz uprave tvornice najavili su žalbu, dok radnici u pogonima uobičajeno rade.

Odvojili su tek pet minuta marende u znak potpore današnjem štrajku solidarnosti. Sudbinom Mirne u utorak su se bavili i rovinjska Zajednica Talijana te rovinjski i pulski SDP-ovci. 

Fininim rješenjem o pokretanju stečaja nad rovinjskom Mirnom i formalno je potvrđena odluka Ministarstva financija na zadnjem ročištu predstečajne nagodbe. Uprava je najavila da će se žaliti, a odgovori će stići brzo. Mirna nije u stečaju i još će dosta vremena proći do moguće konačne odluke suda o tome. Izjavio je jučer predsjednik uprave rovinjske tvornice Saša Krobot nakon što je primio Finino rješenje o neuspješnoj predstečajnoj nagodbi. Posljednje ročište, na kojem je Ministarstvo financija odbilo plan restrukturiranja, održano je 13. veljače. 

Mirna: Stečaj najbolje rješenje
Zagovornici opstanka proizvodnje, stečaj s kvalitetnim stečajnim planom vide kao dobro rješenje. Slično misle i u granskom sindikatu PPDIV. U uvjetima stečaja moguća je rasprodaja ili opstanak uz dobar stečajni plan i strateškog partnera, među kojima su zasad Podravka ili Geneza. 

Predsjednica rovinjskoga SDP-a Eda Kalčić razloge propasti Mirne, ali i obližnje bolnice 'Prim. dr. Martin Horvat', vidi u biznisu s nekretninama. Ribarstvo i prerada ribe tradicija je Rovinja, a Mirna brend koji ne smijemo izgubiti ni zaboraviti, poručuje predsjednik rovinjske Zajednice Talijana Gianclaudio Pellizzer

Rasprodaja Mirne Rovinj ili nastavak proizvodnje uz dobar stečajni plan i kvalitetnog strateškoga partnera? Radnici i svi s njima solidarni žele vjerovati u ovo potonje.

Više poslušajte u tonskim prilozima u kojima govore predsjednici granskog sindikata Šime Orešković, pulskog SDP-a Danijel Ferić i Saša Krobolt.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.