Hrvatski radio

Radio Pula

Upravitelj zatvora u Puli dao ostavku

23.08.2014.

19:46

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog bijega zatvorenika upravitelj pulskog zatvora Ener Radolović dao je ostavku, dok će protiv trojice pravosudnih policajaca biti pokrenut stegovni postupak, priopćeno je večeras iz Ministarstva pravosuđa.

Čak dvojica zatvorenika jučer su pobjegla iz zatvora. Jedan je preskočio zid šetnice zatvora u Puli. U pokušaju da ga zaustavi jedan od pravosudnih policajaca zapucao je u zrak. Taj je zatvorenik u pulski zatvor smješten nakon neuspjelog bijega iz kaznionice u Lepoglavi u rujnu prošle godine.

Drugi, 22-godišnjak, koji je izdržavao kaznu u zadarskom zatvoru, udario je šakom pravosudnog policajca koji ga je doveo na liječnički pregled, skočio kroz prozor i pobjegao ukradenim motorom. 

'Skočio je kroz prozor s 4-5 metara visine. Prije toga borio se s pravosudnim policajcem, koji ga je pokušao spriječiti. Pomagale su i dežurne sestre, a čak se htio umiješati i jedan pacijent. Policajac je u naguravanju lakše ozlijeđen -  dobio je više udaraca po tijelu. Zatvorenik je naposlijetku skočio s pozora na grmlje i izgubio se netragom', rekao je zamjenik sanacijske upraviteljice Opće bolnice Zadar dr. Robert Kalo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.