Hrvatski radio

Radio Pula

10:54 / 03.06.2014.

Autor: Nives Kalebić

Uskoro prvi vodeni park u Istri

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Brtonigli se uskoro otvara prvi vodeni park u Istri. Radovi na toj novoj turističkoj atrakciji su pri kraju, a investicija vrijedna nekoliko desetaka tisuća eura otvorila je i 80-ak novih radnih mjesta.

Prvi akvapark u Istri na području Brtonigle prostirat će se na 80 tisuća četvornih metara, a na čak pet tisuća četvornih metara nalazit će se bazeni te tobogani raznih dimenzija. Da je riječ o vrhunskoj atrakciji, govori i podatak o tome da će se u akvaparku nalaziti i bazeni s hidromasažnim kadama te okolnim sunčalištima. 

Brtonigla dobiva vodeni park Istralandiju

Projekt izgradnje akvaparka kao nove turističke atrakcije već je predstavljen na stranim turističkim tržištima, marketinški je dobro odrađena reklama, a sam je projekt, ističe idejni začetnik projekta i investitor Branko Kovačić, naišao i na veliku potporu lokalne samouprave u Brtonigli, županijske Turističke zajednice te Ministarstva turizma.

Da je investicija vrijedna, svjedoči i činjenica da će se u akvaparku zaposliti više od 80 radnika na raznim poslovima što će pridonijeti smanjenju nezaposlenosti na Poluotoku već ove turističke sezone. Cijena karata za djecu do jedan metar bit će besplatna, najskuplja cjelodnevna karta za odrasle osobe stoji 140 kuna, no može se kupiti i poludnevna upola jeftinija. Karta za primjerice četveročlanu obitelj koštat će 380 kuna, no bit će, zaključuje Kovačić, organizirani i razni popusti za umirovljenike te lokalno stanovništvo.

Poslušajte više u tonskom prilogu u kojem, među ostalim, Kovačić najavljuje i dio ostalih popratnih sadržaja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.