Hrvatski radio

Radio Pula

Vinistra najavljuje 11. premijerno kušanje mladih malvazija u Zagrebu

07.02.2023.

12:15

Autor: HRT

En primeur - arhiva

En primeur - arhiva

Foto: ustupljena fotografija / Vinistra

Sve je spremno za tradicionalni En primeur. Vinski znalci i ljubitelji vina okupit će se 13. veljače u zagrebačkom hotelu Esplanade na 11. izdanju En primeuru mladih malvazija u organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre. Stiže više od 60 vinara s istarskog poluotoka i dvadesetak njihovih kolega s Kvarnera i Bregovite Hrvatske.

En primeur - arhiva

En primeur - arhiva

Foto: ustupljena fotografija / Vinistra

Vinistra je prva u Hrvatskoj prije 13 godina organizirala ovu atraktivnu manifestaciju po uzoru na kušanje novih berbi u vinskoj Francuskoj i od tada svake godine vlasnici restorana, vinoteka, cafe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari i novinari iščekuju veljaču kako bi uživali u druženju s vinarima i malvazijama nove berbe od kojih se uvijek mnogo očekuje, jer letvica je podignuta vrlo visoko. 


Tradicionalno, degustacija je podijeljena u dva dijela, od 13 do 16 sati rezervirana je isključivo za poslovnu publiku, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina. Ulaz je kao i svake godine besplatan, a valja se prijaviti putem poveznice


- Malvazije berbe 2022. iznimnog su potencijala pa će svi oni koji dođu u na 11. En primeur uživati odličnim mladim vinima. S ovim vinskim događanjem otvorili smo sezonu manifestacija u organizaciji naše udruge među kojima je i domaćinstvo Concours Mondial de Bruxellesa, prestižnog vinskog ocjenjivanja na kojem će se u svibnju u Poreču okupiti više od 350 vinskih ocjenjivača i stručnjaka iz čitavog svijeta - ističe Luka Rossi predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.