Hrvatski radio

Radio Pula

Vodnjanski div kupio američku IT tvrtku za 300 milijuna dolara

11.11.2020.

18:08

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Infobit/HRT

Foto: Infobit/HRT

Foto: - / -

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, sklopio je kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs o preuzimanju tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Zaključenje transakcije očekuje se nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja, priopćeno je iz Infobipa.

Ova transakcija dolazi samo manje od tri mjeseca nakon važnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners u Infobip, ujedno prvog vanjskog financijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju. OEP, sa svojom dugom i uspješnom poviješću ostvarivanja partnerstava s osnivačima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama, blisko je surađivao s Infobipom po pitanju pronalaženja i izvršenja ove transformativne transakcije.

Ovim su preuzimanjem na jednome mjestu okupljene dvije vrhunske kompanije s ciljem stvaranja globalnog lidera u području cloud komunikacija sa zajedničkim run rate prihodom većim od milijarde američkih dolara. Transakcija  će omogućiti mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija kroz niz komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja.

- Zajedno, Infobip i OpenMarket broje više od deset tisuća poslovnih korisnika, što uključuje mnoge najistaknutije svjetske kompanije. Bit ćemo u mogućnosti bolje zadovoljiti potrebe korisnika u svakom dijelu svijeta s najboljom izravnom povezanošću, s više od 650 telekom operatora te vrhunskim zajedničkim portfeljem cloud komunikacijskih rješenja te SaaS ponudom - ističe Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

- Uzbuđeni smo što udružujemo snage s Infobipovim timom kako bismo ponudili dodatne vrijednosti našim korisnicima tijekom ovog uzbudljivog vremena za kompaniju. Želio bih zahvaliti Amdocsu na dugogodišnjoj podršci i prepoznavanju izvanrednog potencijala ove strateške kombinacije - izjavio je Jonathan Morgan, CEO OpenMarketa.

OpenMarket vodeći je pružatelj tzv. mobile engagement rješenja koji pomaže najvećim svjetskim tvrtkama u provedbi njihove skalabilne A2P (Application-to-Person) SMS, MMS i RCS korisničke komunikacije. OpenMarket već dugo ima vodeću ulogu i pionir je na tržištu SAD-a. 


 
Foto: Infobip/HRT

Foto: Infobip/HRT

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.