Hrvatski radio

Radio Pula

Vrsar - jedan od najljepših turističkih bisera

25.07.2019.

17:28

Autor: Nives Kalebić

Vrsar (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Vrsar (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Vrsar je jedan je od naših najljepših turističkih bisera. Nekoć pretežno ribarsko mjesto, u posljednjih se pet desetljeća preobrazio u poznato turističko središte pa ga turisti za svoj odmor i ove sezone rado biraju.

Mir, netaknuta priroda, gastronomija, zabava, sport pun su pogodak. Vrsar sve to nudi, a gosti, domaći i strani to prepoznaju.

Ni turistički čelnici se ne žale, direktorica Tz-a Vrsar Natalija Vugrinec ističe kako su sedmi mjesec u zaostatku u odnosu na isto razdoblje lani za otprilike 4 posto. No, nadaju se da će se do kraja sezone taj rezultat popraviti.

70 posto noćenja u Vrsaru se ostvaruje u kampovima. Jedan od najpoznatijih je nauturistički kamp Koversada, u koemu je ove sezone 10 posto više gostiju nego lani, kaže Sanja Šćulac menadžerica u kampu.

Vrsar svoj turizam gradi na tradiciji i kulturno-povijesnoj baštini. Posebno zanimljiv je od lani i Casanova tour, svojevrsni nastavak Casanova festa, manifestacije koja se temelji na činjenici da je Vrsar u 18. stioljeću dva puta posjetio slavi pustolov i ljubavnik Giacomo Casanova.

Vrsar se nastoji pozicionirati i kao odredište izvorne gastronomije, pa se uključio u europski projekt 'Uživam tradiciju', kaže voditeljica projekta Tea Štifanić.

U sklopu projekta u Vrsaru se održava i Stari samanj pod Kaštelom, manifestacija koja vraća život u starogradsku jezgru te privlaći brojne turiste.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Vrsar - jedan od najljepših turističkih bisera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.