Hrvatski radio

Radio Pula

Vrsarska škola pravo je čudo

27.03.2014.

12:59

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Priča o Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Vrsaru vjerojatno je jedna od najzanimljivijih u našem školstvu. Zbog duga građevinskoj tvrtki, 14 joj je godina bio blokiran račun. Nakon sudske nagodbe, nedavno je deblokiran, no neobično je da škola sve to vrijeme ne samo da je normalno radila nego je i suvremeno opremljena.

Otkako je 2000. godine školi blokiran žiro-račun, cilj je bio samo jedan: učenici ne smiju osjetiti da im bilo što nedostaje. U nabavi osnovnog pribora za higijenu i opremanju školske kuhinje, uz lokalnu zajednicu, sudjelovali su i roditelji. 

Opremili smo školu suvremenom opremom, računalima, klimom, kabineti su opremljeni, želja zajednice je bila da djeca ne budu zakinuta time što žive u maloj sredini, zbog blokade računa i da imaju sve što imaju djeca u većim gradovima, rekla je predsjednica Vijeća roditelja i Školskog odbora OŠ "Vladimir Nazor" Nataša Radin Trifunović

Kada je prije devet godina postao ravnatelj, Esad Mujaković zacrtao je da će podignuti kvalitetu rada škole, ali i odblokirati račun. Ovo prvo je uspio, a za drugo zasluge pripisuje ministru Jovanoviću. Tako je račun škole nakon 14 godina sudskom nagodbom Ministarstva, Županije i potraživača, u iznosu od 5 milijuna kuna - odblokiran. 

Priču o vrsarskoj školi pogledajte u videoprilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.