Hrvatski radio

Radio Pula

WMF: Pregled regionalnog medijskog tržišta

20.09.2014.

16:15

Autor: Jadranka Nišević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„The Perfect Pitch to Pitch Perfect“ naziv je panela u sklopu BalCannes programa Weekend Media Festivala (WMF) koji se ovoga vikenda održava u Rovinju.

O Reviji BalCannes porazgovarali smo s voditeljicom tog festivalskog programa, u ovom slučaju i moderatoricom, Ivom Biondić. Revija BalCannes prikazuje 25 najboljih marketinških kampanja u regiji.

Sadržaji na televiziji, informativni programi novih informativnih kanala, što je ostalo od novinarstva, samo su dio pitanja koja se postavljaju na ovogodišnjem WMF-u. Život s novim tehnologijama, novi pristup biznisu i inovacije također su teme marketinških stručnjaka, najavljuje nam direktor programa WMF-a Nikola Vrdoljak.

Na WMF-u bilo je riječi i o neuromarketingu. Takozvani efekt raspršivanja događa se kada mozak bombardiramo s previše informacija. „Poruke moraju biti pročišćene i ne smijemo se boriti da bismo ih razumjeli, rekao je Christophe Morin, suosnivač SalesBraina. Pojasnio je čime se zapravo rukovode kupci pri donošenju odluke o kupovini te o metodama stvaranja snažnih, sugestivnih i kreativnih poruka koje garantiraju rezultate.

Razgovor s Ivom Biondić i Nikolom Vrdoljakom možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.