Hrvatski radio

Radio Pula

Za opći štrajk 92% članova sindikata

31.01.2014.

11:49

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čelnici pet sindikalnih središnjica održali su konferenciju za novinare na kojoj su izvijestiti o Rezultatima osobnog izjašnjavanja o organiziranju generalnog štrajka i daljnje aktivnosti.

Od ukupno 382.190 članova sindikata, 71,65 posto izašlo je na glasovanje, a 92,31 posto se izjasnilo za generalni štrajk.

Sindikalci žestoko protiv izmjena ZOR-a

Sindikalni čelnici izvijestili su da su 5. veljače pozvani kod predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke od kojeg su tražili da ne stavi Zakon o radu u saborsku proceduru dok se ne razmotre njihove primjedbe.

Hoće li biti općeg štrajka ili ne, kažu sindikalisti, ovisit će o tome hoće li Vlada i Sabor uvažiti njihove primjedbe na ZOR.

Konferenciji prisustvuju čelnici NHS-a, SSSH, Matice hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge radničkih sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Na jučerašnjoj sjednici saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo oni su pokazali izrazito neslaganje i nezadovoljstvo mnogim točkama novog Zakona o radu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.