Hrvatski radio

Radio Pula

Za Uskrs u Istri više turista

19.04.2014.

07:14

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskrsne blagdane u Istri provodi 25 tisuća turista koji bi trebali ostvariti više od 80 tisuća noćenja. Gotovi svi hoteli su uglavnom popunjeni, a svoja su vrata otvorili i neki autokampovi.

Ako su ovogodišnji uskrsni blagdani nagovještaj dobre predsezone, istarski se turistički djelatnici slažu da će ona biti i više nego uspješna. 

Budući da je Uskrs ove godine znatno kasnije nego lani, u Istri se odmara puno više gostiju nego za lanjske uskrsne blagdane. Turisti su izabrali odmor u hotelima, autokampovima, ruralnim kućama za odmor i privatnom smještaju, a vrijeme provode uglavnom razgledavajući turističke znamenitosti.

Najave su za uskrsne blagdane bile dobre, turoperateri su zadovoljni popunjenošću, a očekuje se čak 20-ak posto više gostiju i noćenja nego lani. 

Istra spremno dočekuje predsezonu

I nakon Uskrsa slijedi povoljan raspored blagdana što znači da bi i nastavak predsezone u Istri mogao biti dobar. 
Gostima u Istri ovih dana ne manjka ni animacije. Hotelijeri su spremili prigodne blagdanske aranžmane, a lokalne Turističke zajednice organizirale su različite gastronomske manifestacije tipične za istarsko podneblje. Uz to, otvorena je i većina sportskih terena gdje će turisti, dopusti li im to promjenljivo proljetno vrijeme, uživati u sportovima na otvorenom.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.