Hrvatski radio

Radio Pula

Zagrebačka banka vlasnik 'Novog lista'?

13.06.2014.

15:36

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik uprave 'Novoga lista' Gordan Knežević sastao se s predstavnicima Zagrebačke banke, koja u zalogu drži dionice tog riječkog poduzeća, kako bi se pokušao dogovoriti da preuzmu jamstva za druge dvije tvrtke Alberta Faggiana.

Uprava Zagrebačke banke, kao najveći vjerovnik i vlasnik založnih dionica 'Novog lista' najavila je da u predstečajnom postupku može preuzeti dio duga te tvrtke, rekao je predsjednik Uprave 'Novog lista' Gordan Knežević. Predstečajni postupak se nastavlja.

Na današnjem sastanku Gordana Kneževića s upravom Zagrebačke banke bankari su najavili da su spremni svoja vjerovnička potraživanja pretvoriti u vlasnički udio u 'Novom listu'. Podržavaju otvaranje predstečajnog postupka te smatraju da je to prigoda da se raščiste vlasnički odnosi i novina postavi na noge. 

Većinski vlasnik Albert Faggian jučer je Fini podnio zahtjev za otvaranjem predstečajnog postupka. Istovremeno je policija Županijskom odvjetništvu u Rijeci kazneno prijavila predsjednika uprave Gordana Kneževića te većinskog vlasnika Alberta Faggiana, zbog sumnje u kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Tereti ih se da su oštetili riječku tvrtku za 819 tisuća kuna. 

Faggian kazneno prijavljen
Radnici 'Novog lista' optužuju Faggiana

Jučerašnju kaznenu prijavu protiv predsjednika uprave Kneževića i većinskog vlasnika 'Novoga lista' Faggiana te današnje pregovore s vjerovnikom - Zagrebačkom bankom, predstavnik radnika u Nadzornom odboru 'Novoga lista', novinar Damir Cupać, smatra dokazima da vlasnik postupa neodgovorno.

Poslušajte izjave Kneževića i Cupaća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.