Hrvatski radio

Radio Pula

Zračna luka Pula: 7,5 mil. kuna ulaganja

02.02.2014.

13:15

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U obnovu pulske Zračne luke ove će se godine uložiti 7,5 milijuna kuna. Najznačajnija investicija bit će proširenje tamošnjeg Duty free shopa, a početkom idućeg tjedna počinje i prilagodba prometa šengenskom režimu. Na proljeće se uvode i nove zračne linije, a jedna od najvažnijih je ona prema Dublinu odakle se očekuju mnogi irski turisti.

Proširenje Duty free shopa izvest će se u suradnji s njemačkom tvrtkom Heinemann, a radovi bi vrlo vjerojatno trebali početi nakon završetka ovogodišnje turističke sezone. Sada se čeka izvedbeni projekt, a potom ishodovanje potrebnih dozvola.

Direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo za idući tjedan najvaljuje potpis ugovora s izvođačem radova koji će promet u dolasku prilagoditi šengenskom režimu. Za to je dobiveno 85 tisuća eura iz fondova Europske unije.

Uskoro će se u pulskoj Zračnoj luci urediti parkiralište i uvesti automatska naplata parkiranja, a planira se urediti i okoliš te nabaviti nova takozvana led signalizacija.

Na proljeće kreću i neke nove zračne linije. U tijeku su pregovori za uspostavljanje još linija u 2015. godini, a krajem ožujka nastavljaju se i letovi prema europskim gradovima s kojima je Pula već godinama povezana. Tu su tradicionalni letovi prema Londonu, Koelnu, Berlinu, Frankfurtu, Münchenu, Amsterdamu, Oslu, Parizu i Bruxellesu.

Više u tonskom prilogu u kojem govori i direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.