Hrvatski radio

Radio Pula

Zračna luka Pula u plusu

09.08.2014.

17:20

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska zračna luka, za razliku od istarskoga turizma, također bilježi izvrsne rezultate. U pulskoj Zračnoj luci do kraja srpnja ostvareno je 10 posto više prometa nego u istom razdoblju lani. Samo u srpnju u pulsku je luku sletjelo 96 tisuća putnika i to je najveći zabilježen promet u posljednjih 18 godina od kada postoje službeni podaci.

 

Promet u pulskoj Zračnoj luci ove je sezone itekako pojačan, posebice vikendima kada kroz nju prođu tisuće putnika. Stoga i ne čudi da je od početka godine kroz jedinu istarsku zračnu luku prošlo 214 i pol tisuća putnika, a do kraja kolovoza očekuje ih se još 100 tisuća, rekao je direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Najveći rast prometa ove godine imaju skandinavci, Belgijanci i Nijemci, a pad očekivano Rusi, nekoć najznačajniji avio gosti u pulskoj Zračnoj luci. U protekle dvije godine broj gostiju iz Ukrajine i Rusije manji je za čak 80 tisuća i to je, kaže Radmilo, prepoznato kao problem.

Pulska Zračna luka zahvaljujući suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije već dulje vrijeme intenzivno pregovara s većim europskim turoperaterima kako bi se i dogodine uspostavile nove zračne linije. A kada uz postojeće, budu uvedene nove linije, promet bi mogao biti veći od 410 tisuća putnika, kaže direktor pulske Zračne luke.

Više poslušajte u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.