Hrvatski radio

Radio Pula

Županijski dnevnik Radio Pule - 1.11.2022.

01.11.2022.

15:36

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Gost Županijskog dnevnika generalni vikar Porečke i Pulske biskupije i dekan Rovinjsko-kanfanarskog dekanata mons. Vilim Grbac

Gost Županijskog dnevnika generalni vikar Porečke i Pulske biskupije i dekan Rovinjsko-kanfanarskog dekanata mons. Vilim Grbac

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U Županijskom dnevniku Radio Pule poslušajte:


- Blagdan je Svih svetih, onih koji su u životu su ostvarili velika djela ljubavi prema Bogu i bližnjima. Kršćanski vjernici se, pak sutra, na Dušni dan, posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima.

- Istra bilježi turistički rekord u dolascima i noćenjima, kojih je 3% više nego u rekordnoj 2019.

- Sutra kreće rekonstrukcija pulskog Bulevara koji će do sredine veljače biti zatvoren za promet.

- Sutra promjenljivo oblačno vrijeme.


Urednica današnjeg Županijskog dnevnika je Tatjana Kaštelan.

Blagdan je Svih svetih i neradni dan. U kršćanskoj tradiciji obilježava se od 4. stoljeća. Pod nazivom Svi sveti ne misli se samo na osobe koje su službeno proglašene svetima, već i na one koji su u životu ostvarili svetost, ali nisu proglašeni blaženima ni svetima. Mnogo onih koji nisu stavljeni na oltar ni u kalendar, a u životu su ostvarili velika djela ljubavi prema Bogu i bližnjima. Vjernici se, pak sutra, na Dušni dan, 2. studenoga, posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima. Gost Dnevnika je generalni vikar Porečke i Pulske biskupije i dekan Rovinjsko-kanfanarskog dekanata mons. Vilim Grbac:


Razgovor s mons. Vilimom Grbcem poslušajte u nastavku.

Gost Dnevnika je generalni vikar Porečke i Pulske biskupije i dekan Rovinjsko-kanfanarskog dekanata mons. Vilim Grbac - 1.11.2022.

Istarska županija ove je godine ostvarila povijesni rekord u turističkim dolascima i noćenjima. Od početka godine do danas ostvareno je 28 milijuna noćenja ili 3% više nego u rekordnoj 2019-oj. Iako je Talijana bilo za četvrtinu manje, a Britanaca čak upola manje, najemitivnija tržišta ostvarila su - najveće poraste. Bilo je više Nizozemaca, Čeha, Poljaka, Austrijanaca, a najbrojniji Nijemci ostvarili su porast broja noćenja za čak 26%. Više od svega u Istri su zadovoljni turističkim prometom u rujnu i listopadu jer svima je cilj - produžiti sezonu. U samo ta dva mjeseca broj noćenja dostigao je 4 i pol milijuna, što je u odnosu na isto razdoblje rekordne godine - porast od čak 8%.


Studij za dizajnere budućnosti slogan je kojim se promovira novi studij na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Od ove je akademske godine uveden studij dizajna i audiovizualnih komunikacija. Preddiplomski studij upisalo je 35 studenata iz cijele Hrvatske.


Sutra ujutro počinje dugoočekivana obnova Arsenalske ulice, odnosno Bulevara u Puli. Rekonstrukcija prometnice, u dužini od gotovo 600 metara, obuhvatit će sanaciju sustava oborinske odvodnje, bit će reduciran broj postojećih revizijskih okna u trupu prometnice, uklonit će se dio šahtova i izmaknuti prema sredini prometnog traka. Radove će izvoditi Cesta Pula i vrijedni su nešto više od 3 milijuna i 600 tisuća kuna. Tijekom izvođenja radova, koji će trajati do sredine veljače, cesta će biti zatvorena za promet koji će se odvijati obilaznim pravcima.


Te i druge teme poslušajte u Županijskom dnevniku HRT Radio Pule u 16 sati.

Županijski dnevnik Radio Pule - 1.11.2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Županijski dnevnik Radio Pule

Glavna informativna emisija HRT-a Radio Pule od ponedjeljka do subote u 16 sati donosi vijesti i aktualnosti iz Istarske županije, zemlje i svijeta. Županijski dnevnik sadržava i pregled kulturnih i sportskih zbivanja te vremensku prognozu.

Poslušajte u Slušaonici