Hrvatski radio

Radio Pula

Županijski dnevnik Radio Pule 29.10.2022.

29.10.2022.

15:39

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Županijski dnevnik HRT Radio Pule - 29.10.2022.

Županijski dnevnik HRT Radio Pule - 29.10.2022.

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

U Županijskom dnevniku Radio Pule poslušajte:


-   Preventiva je ključ zdravlja! U povodu Svjetskog dana osoba sa stomom te Svjetskog dana palijativne i hospicijske skrbi u Puli edukativno-informativna akcija.

-   A Volonterski centar Istra i udruga Snoopy prošetali gradom sa psima i pozvali građane na humanost i udomljavanje njuškica kojih je s društvenom krizom sve više.

-   Mnogi proizvođači i poljoprivrednici nemaju ni novca, ni potrebnih količina proizvoda za otvaranje samostalnih prodajnih objekata. Općina Kaštelir-Labinci za to je pronašla hvalevrijedno rješenje i dala im vjetar u leđa!

-   Sutra sunčano vrijeme.


Urednica današnjeg Županijskog dnevnika je Tatjana Kaštelan.

U povodu Svjetskog dana osoba sa stomom te Svjetskog dana palijativne i hospicijske skrbi na pulskoj tržnici održana je informativno-edukativna akcija. Osim predstavnika Lige protiv raka Pula, koja je i organizator okupljanja, sudjelovali su djelatnici županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Medicinske škole, mobilnog palijativnog tima Istarskih domova zdravlja, pulske Opće bolnice te Bolničkog palijativnog tima. Oni ujedno i pozivaju građane da se odazovu Nacionalnom programu za rano otkrivanje raka debelog crijeva kako bi spriječili njegovu pojavu te time i ugrađivanje stome.


Razgovaramo s Keti Glavaš i Anom Zezerović iz Stoma kluba Lige protiv raka Pula. Poslušajte u nastavku.

Keti Glavaš i Ana Zenzerović u povodu Svjetskog dana osoba sa stomom te Svjetskog dana palijativne i hospicijske skrbi - 29.10.2022.

A druga akcija malo dalje, na trgu Portarata. Okupili su se predstavnici Volonternskog centra Istra i pulske udruge Snoopy. Održana je akcija Gospoda dolaze u grad - psi iz udruge šetali su s volonterima i građanima Pulom, uz poruku apela za udomljavanja pasa iz azila. I ne samo tu već i poruku volontiranja.


Evo što su nam rekle Aleksandra Lera iz Volonterskog centra Istra i Kristina Milovan iz udruge Snopy. Poslušajte u nastavku.

U Puli održana akcija 'Gospoda dolaze u grad' - Kristina Milovan i Aleksandra Lera - 29.10.2022.

Mala istarska općina Kaštelir odlučila je pomoći svojim poljoprivrednicima. Mnogi nemaju ni novca ni potrebnih količina proizvoda za otvaranje samostalnih prodajnih objekata. Stoga će općina urediti prostor u kojemu će se prodavati proizvodi lokalnih OPG-ova. I tako im dati vjetar u leđa. Priču donosi naša Klara Dujmović.


A u Humu se danas održava 22. smotra domaćih rakija naslovljenja 'Domaća rakija je naša medežija'. U najmanjem gradu na svijetu, ova već tradicionalna smotra, okupila je 40-ak proizvođača, s 205 uzoraka rakija iz naše županije, zemlje te Slovenije. Manifestacija je otvorena u 14 sati i potrajat će do kraja dana. Više doznajemo od Nives Kalebić.


Županijski dnevnik danas uređuje i vodi Tatjana Kaštelan. Slušajte nas svakoga dana u 16 sati! Današnju emisiju poslušajte i u nastavku.

Županijski dnevnik Radio Pule, urednica današnje emisije Tatjana Kaštelan - 29.10.2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Županijski dnevnik Radio Pule

Glavna informativna emisija HRT-a Radio Pule od ponedjeljka do subote u 16 sati donosi vijesti i aktualnosti iz Istarske županije, zemlje i svijeta. Županijski dnevnik sadržava i pregled kulturnih i sportskih zbivanja te vremensku prognozu.

Poslušajte u Slušaonici