Hrvatski radio

Radio Pula

Njemački i austrijski motoristi u Puli

10.06.2014.

15:40

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Desetak njemačkih i austrijskih motorista koji su na proputovanju hrvatskom obalom danas su posjetili Pulu.

Ispred Arene parkirali su svoje motore vrijedne čak 15 tisuća eura, razgledali gradske znamenitosti te se uputili na daljnje putovanje hrvatskom obalom do Biogradu na moru gdje će se ove godine održati tradicionalni europski susret vozača Harley Davidsona.

Njemački i austrijski motoristi česti su gosti na našoj obali. Najčešće stižu u grupama, a na motorima proputuju cijeli Jadran te pritom obilaze najatraktivnija turistička odredišta i znamenitosti. Takvi su i ovi Austrijanci kojima je vožnja Harley Davidsona stil života i upravo zahvaljujući njoj danas uživaju na hrvatskoj obali.

Na proputovanju s austrijskim motoristima je i Željko Dolenec, član udruge vlasnika Harley Davidson koji ne krije uživanje u ovakvom načinu putovanja i ljubavi prema ovim motorima. 

U Biogradu Harlrey Davidson Owners Group Rally

Nakon Pule motoristi će u iduća dva dana obići hrvatske otoke i gradove u priobalju, a krajnji im je cilj Biograd na Moru gdje se od četvrtka do nedjelje održava veliki europski susret vozača Harley Davidsona, a na kojem će se okupiti između 30 i 40 tisuća motorista iz cijele Europe.

Poslušajte više u tonskom prilogu i pogledajte fotogaleriju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.