Hrvatski radio

Radio Pula

11:16 / 04.02.2022.

Autor: HRT

Radiodegustacija - Venecija 2. dio

Venecija

Venecija

Foto: Mgovilkar / Pixabay

Grad koji posjeduje posebnu ljepotu i šarm, to zaista već svi znaju. 



Ali, jeste li znali kako je nastao Harr's bar, zašto i po kome je nastao poznati koktel Bellini ? Koliko je trebalo gosp. Ciprianiju da osmisli prvi Carpaccio i zašto mu je to uopće palo napamet? Kakve veze roman Ernesta Hemingwaja "Preko rijeke pa u šumu“ ima s Venecijom i tko je Renata? Koja su to dva caffe bara u Veneciji gdje vam odmah naplate 12 eura i zašto? Sve te tajne u ovoj emisiji otkriva nam gastro lutalica Franko Lukež.


Poslušajte!


Emisija

Radiodegustacija

Degustacija (ženski rod)- kušanje, probanje, određivanje ukusa, mirisa, boje i izvornosti pomoću čula ukusa, mirisa i vida. (lat.) Upravo to približava vam voditeljica Jadranka Nišević svake srijede nakon 20 sati. Upoznajte s njom gastronomiju i ljude Istre.

Poslušajte u Slušaonici