Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 09.12.2019.

09.12.2019.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Dijana Majstorović, mag. med. techn., gošća Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dijana Majstorović, mag. med. techn., gošća Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Dijana Majstorović, mag. med. techn., voditeljica Preddiplomskog stručnog studija Sestrinstvo pri Medicinskom fakultetu u Puli. O studiju, važnosti medicinske struke, sestara i tehničara te o ambicioznim planovima. Među njima je važna vijest da će Pula uskoro imati diplomski sveučilišni studij ove struke što je veliki korak u razvoju zdravstvenog sustava Istre.

Važnost zdravstvenog odgoja u obrazovnom sustavu, školama, u bolnici, cijeloj zajednici, projekti zdravih gradova i promocija zdravlja, potom uloga sestrinstva u zdravstvenom odgoju i promociji zdravlja samo su neke teme o kojima je bilo riječi na nedavno održanom stručnom skupu, točnije na Prvoj stručnoj konferenciji o temi 'Važnost zdravstvenog odgoja u očuvanju i unapređenju zdravlja', na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile.

Gošća Tatjane Kaštelan Dijana Majstorović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici