Posjet barbanskih mališana Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Puli
Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija
Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane, koji se obilježava 16. listopada, je 'Pravo na hranu za bolji život i bolju budućnost', a veže se uz dostupnost hrane za sve. Mališani dječjeg vrtića 'Tratinčice' iz Barbana posjetili su Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Obišli su službe, vidjeli velike laboratorije i kuhinje. I pokazali kako, u stvari, jako puno znaju o hrani.
Posjet djece našeg vrtića 'Tratinčice' Zavodu za javno zdravstvo u Puli jako je važan za naše mališane, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića u Barbanu Nevia Kožljan. I kroz igru se uči o namirnicama našeg podneblja i njihovu utjecaju na zdravlje, dodaje odgojiteljica Petra Percan te ističe kako Autići jako puno znaju o dobrobiti hrane za naš organizam.
U nastavku poslušajte reportažni prikaz iz Županijskog dnevnika Radio Pule. U nastavku i razgovor Tatjane Kaštelan s ravnateljicom Dječjeg vrtića Tratinčice Nevijom Kožljan, potom Ninom Penezić Blažević, nutricionisticom sa Zavoda, odgojiteljicom Petrom Percan te s mališanima iz skupine Autići, koji su sudjelovali u zanimljivoj igri znanja.
Županijski dnevnik HRT Radio Pule: Mališani Barbana posjetili Nastavni zavod za javno zdravstvo u Puli - 15.10.2024.
Razgovor Tatjane Kaštelan s ravnateljicom Dječjeg vrtića Tratinčice Nevijom Kožljan, Ninom Penezić Blažević, nutricionisticom sa Zavoda, odgojiteljicom Petrom Percan te s mališanima iz skupine Autići Dječjeg vrtića Tratinčice iz Barbana - 15.10.2024.
Nevia Kožljan i Nina Penezić Blažević na današnjem susretu na Zavodu
Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija
“Zaista se trudimo da naša djeca uče o zdravim obrocima. Također, da čim više borave vani, te da se zdravo hrane i zdravo žive.”
Nevia Kožljan
Zavod intenzivno radi na edukaciji svih dobnih skupina o hrani i dobrobiti zdravih namirnica, kaže Nina Penezić Blažević, voditeljica Odjela za promociju zdravih stilova života pri Zavodu. Kroz vježbe i igre mališane su vodile djelatnice Zavoda.
Mališani su, nakon obilaska Zavoda, propješačili do pulske tržnice, potom i ribarnice, gdje su vidjeli šarenu ponudu voća i povrća, sira, mliječnih proizvoda, jaja i drugih namirnica. Sutra će, pak, nutricionistice Zavoda s odgojiteljicama i djecom, kroz radionice u vrtiću, učiti o tradicionalnim istarskim jelima i namirnicama.
Igra i učenje; namirnice biljnog i životinjskog podrijetla
Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.