Hrvatski radio

Radio Pula

Humanitarna akcija "Lopta za djecu"

02.02.2023.

11:18

Autor: HRT

Lopta za djecu

Lopta za djecu

Foto: ustupljena fotografija / Košarkaški Klub Pula 1981

U Puli je predstavljena humanitarna akcija "Lopta za djecu". Projekt su predstavili sportski direktor Košarkaškog kluba Pula 1981 Leo Krizman, suorganizator humanitarne akcije, ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Tamara Pranjić, roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju Nikica Šljuka, tajnik MNK Stanoinvest Futsal Pula Goran Mihovilović te predsjednik Odbojkaškog kluba Pula Dean Sinković.

Humanitarna akcija organizirana je s ciljem senzibiliziranja javnosti o problemima djece s poteškoćama u razvoju, konkretno kao pomoću prikupljanju sredstava za nabavu opreme za skupine koje rade s djecom s teškoćama u razvoju.


Dodatnu motivaciju za pokretanje akcije KK Pula 1981 ima u redovima svog kluba. Petogodišnji Jakov, dječak s poteškoćama u razvoju, sin je bivšeg igrača kluba i člana Uprave Nikice Šljuke pa su uklubu upoznati s izazovima s kojima se nose roditelji mališana s teškoćama u razvoju.


Humanitarna akcija registrirana je pri Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo pri Istarskoj županiji te je za potrebe iste otvoren poseban žiro-račun na koji će se uplaćivati prikupljena sredstva - kod OTP banke a broj računa je HR6424070001500018735. 

Leo Krizman – sportski direktor Košarkaškog Kluba Pula 1981 i ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Tamara Pranjić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.