Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jaka žena Jelena Šulina 10.03.2019.

10.03.2019.

10:45

Autor: Hrvatski Radio

Branko Fučić na muralu u riječkome Starom gradu (Foto: HRT - Radio Rijeka)

Branko Fučić na muralu u riječkome Starom gradu (Foto: HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Cijeli protekli tjedan bio je obilježen i posvećen ženama. Povijest je obilovala jakim ženama koje možda i nisu tako poznate, a s jednom takvom upoznat će nas akademik Fučić u još jednoj epizodi "Terre incognite".

Branko Fučić (8. rujna 1920. – 31. siječnja 1999.)

Tijekom dugogodišnjeg plodnog rada Branko Fučić bio je ponajprije terenski istraživač, propješačio je gotovo cijelu Istru, Hrvatsko primorje i kvarnerske otoke, tragajući uvijek za nečim novim.

Slušateljima Radio Rijeke ostale su u sjećanju njegove emisije "Terra incognita", kao i "Fraške", koje je zajedno s njim, tijekom 90-ih godina, uređivala novinarka Radio Rijeke Ljiljana Jerkić.

Obilježavajući dvadesetogodišnjicu smrti našeg velikog znanstvenika Radio Rijeka će te emisije reprizirati nedjeljom od 10:45 sati, od nedjelje 3. veljače.

Kako budu pripremljene za reprizno emitiranje, tako ćemo ih objavljivati i ovdje na našim mrežnim stranicama. Slušajte i uživajte!

Jaka žena Jelena Šulina

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Branko Fučić: "Terra incognita" / "Fraške" [ARHIVA]

Branko Fučić, naš veliki povjesničar umjetnosti, znanstvenik, putopisac, arheolog, istaknuti promicatelj glagoljaške baštine i srednjovjekovnog zidnog slikarstva Istre napustio nas je prije dvadeset godina, 31. siječnja 1999. godine.

Poslušajte u Slušaonici