Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Cijepljenje protiv gripe 20.11.2014.

20.11.2014.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Počelo je cijepljenje protiv gripe. Besplatno je za starije od 65 godina i kronične bolesnike, kojima epidemiolozi preporučuju cijepljenje i dogovor o terminu cijepljenja s liječnikom obiteljske medicine. Epidemija gripe očekuje se krajem ove ili početkom slijedeće godine.

Lani je od gripe na području Primorsko goranske županije bilo oko 700 oboljelih od gripe. Ove godine  u Hrvatskoj ima 260.000 doza cjepiva, od čega je 20.100 doza distribuirano u ordinacije obiteljske medicine na području Primorsko goranske županije. Cijepljenje je službeno počelo 13.studenog i pretpostavlja se da će se svi zainteresirani cijepiti do kraja slijedećeg mjeseca.

U „Zdravljaku“ s voditeljicom epidemiološkog odjela županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci Danijelom Lakošeljac o cijepljenju protiv gripe razgovara Biserka Belić

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici