Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : liste čekanja za operacije 20.02.2014.

20.02.2014.

18:03

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Riječki kirurzi i anesteziolozi, da bi skratili liste čekanja na operacije, odlučili su se za novu organizaciju rada kako bi do svibnja operirali sve koji su već bili naručeni i vraćeni kućama. Na Kirurškoj klinici riječkog KBC-a, zbog uvođenja smjenskog rada, povećale su se liste čekanja - i do dvije godine - za operacije kile, žuči i vena.

Kako namjeravaju skratiti liste čekanja, što su se povećale zbog novog radnog vremena i nedostatka kiruraga i anesteziologa u operacijskim salama, u "Zdravljaku" doznajemo od predstojnika Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka Tedija Cicvarića. Očekuje da će nova organizacija rada omogućiti obavljanje zaostalih kirurških zahvata do svibnja. Novo radno vrijeme u smjenama, što je uvedeno početkom godine, ipak se ukida do kraja ovog mjeseca, jer je u riječkom KBC-u to znatno produžilo liste čekanja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici