Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Riječki Fakultet zdravstvenih studija - prvi u Hrvatskoj 11.12.2014.

11.12.2014.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Nastava za studente na prvom hrvatskom Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci počela je tek prije dva mjeseca i to na studijskim programima – sestrinstvo, primaljstvo, fizioterapija, radiološka tehnologija i medicinsko-laboratorijska dijagnostika. Upisano je više od 700 studenata.

Osim prediplomskih i diplomskih studijskih programa za medicinske sestre, primalje i fizioterapeute, na zdravstvenim fakultetima trebala bi se provoditi visokoškolska edukacija u brojnim, specifičnim zdravstvenim programima, koji su više nego potrebni, a nažalost u Hrvatskoj ih nema. Primjerice za  psihoterapeute, biomedicinske analitičare, dentalne higijeničare, anesteziološke tehničare. No, za kliničke nutricioniste studijski program na riječkom Fakultetu zdravstvenih studija planira se otvoriti iduće akademske godine. U „Zdravljaku“ o svemu tome Biserka Belić razgovara s v.d.dekanom fakulteta prof.dr. Alanom Šustićem

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici