Hrvatski radio

Radio Rijeka

18:05 / 06.11.2014.

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak : Zloćudne bolesti 06.11.2014.

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Rak je moguće spriječiti ako zdravo živimo, a izliječiti ako ga na vrijeme otkrijemo za što je potrebno redovito odlaziti na preglede. Studeni – Mjesec borbe protiv raka – posvećen je prevenciji karcinoma i zloćudnih oboljenja.

U Hrvatskoj više od 20.000 ljudi godišnje oboli od zloćudnih tumora od čega na žalost više od 13.600  umire. Kako bi oboljelih bilo što manje Liga protiv raka, posebice tijekom studenog – Mjeseca borbe protiv raka – promiče zaštitu zdravlja, prevenciju raka i zloćudnih oboljenja, ali i pružanje pomoći oboljelima i njihovim obiteljima. U „Zdravljaku“ o tome s predsjednicom Lige protiv raka Primorsko-goranske županije onkologinjom Irom Pavlović Ružić razgovara Biserka Belić

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici