Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mate Škugor - Glazba za žedna uha!

29.04.2022.

15:07

Autor: Mladen Stipanović

Alternator

Alternator

Foto: Mladen Stipanović / Radio Rijeka

Alternatori 146. i 147. posvećeni su čovjeku koji je najzaslužniji, unazad zadnjih dvadesetak i nešto godina, što su glazbene uši Hrvata uživala u koncertima alternativih bisera bendova koje je dovodio i hranio naše glazbene apetite. 

Bar dvaput ste bili na koncertu iza kojeg stoji pomno birani bend organizatora koji je glazbeno odgojio generacije i generacije uši žednih kvalitetne alternative. 


Sad već znate da govorimo o Mati Škugoru, s kojim smo nedavno porazgovarali u Dnevnom boravku na promociji njegove odlične, sad već rasprodane knjige "Glazba za žedno uho". 


Uz zanimljivu priču, čut ćete i dobar dio tih bendova koji su tijekom godina, neki i više puta, posjetili naše koncertne prostore. 


Uživajte u dva specijalna izdanja emisije Alternator 29. travnja i 6. svibnja od 18:15 do 19:15 - samo na Radio Rijeci!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Alternator

Emisija "Alternator" osmišljena je prvenstveno da promovira nezavisnu, drugačiju glazbu, koju ne možete čuti baš svugdje, a opet je jako važna za samu scenu. U današnje vrijeme kada nam je sve postalo dostupno online, u moru ponuđenoga želimo biti filter odnosno kompas za kvalitetnu glazbu.

Poslušajte u Slušaonici