Hrvatski radio

Radio Rijeka

Art-kino: filmovi koje su voljele naše bake i djedovi

23.01.2014.

11:53

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ciklus ‘’Filmovi koje su voljele naše bake i djedovi’’ u Art kinu Croatia, od 23. do 28. siječnja, predstavlja šest starih filmova. Ciklus otvara američka glazbena drama ‘’Živim za tebe’’ večeras u 20 sati.

Ove godine ciklus većinom zastupa žanr romantične komedije uz izvanrednu glazbenu podlogu. Glazbena drama Živim za tebe prati probleme i glazbeni uspjeh jedne obitelji. U filmu nominiranom za čak četiri Oscara pojavljuje se i Louis Armstrong.

Španjolski film Carmen iz Granade donosi ljubavnu priču u kombinaciji s borbom protiv okupatora, a romantična komedija Kruh, ljubav i ljubomora uvodi nas u probleme bivšeg ročnika kojeg tumači Vittorio de Sica i njegovih dvaju ljubavi. Ulogu jedne od njih tumači izvanredna Gina Lollobrigida.

Jugoslavenska komedija Lito vilovito s Borisom Dvornikom, Ljubišom Samardžić i Milenom Dravić vodi u srce ljetne sezone i zavodničke pokušaje trojice mladića. Klasičnu priču Ana Karenjina s nezaboravnom Gretom Garbo u glavnoj ulozi režirao je Clarence Brown. Posljednji film programa, Pjevam za Pancha Villu, kombinira revoluciju, neočekivanu ljubav i glazbu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.