Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bivša uprava HNK Zajca zatajila gotovo milijun kuna duga

18.09.2014.

12:02

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivša uprava riječkog HNK Ivana pl. Zajca zatajila je Gradu Rijeci i Kazališnom vijeću više od 840 tisuća kuna duga, piše u priopćenju koje je medijima poslao Grad Rijeka.

Dolaskom nove uprave, ulaskom u proces primopredaje zadaća i uvidom u različitu dokumentaciju, utvrđeno je da postoje i financijske obveze koje je bivša uprava Kazališta preuzela potpisujući ugovore o autorskom radu s različitim osobama koje nisu bile prikazane u šestomjesečnom izvješću, kao ni u ranijim izvješćima.  

Kako je samo dio dokumentacije analiziran, postoji mogućnost da će dosad neprikazane obveze Kazališta biti i veće. O svemu će biti obaviješteno i Ministarstvo financija koje će potom sudjelovati u postupku nadzora.

O zatajenim dugovima razgovarali smo s pročelnikom Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivanom Šararom, izjavu je dao i novi intendant riječkoga HNK-a Oliver Frljić, dok Nada Matošević Orešković, koja je kazalište vodila zadnja dva mandata, nije željela govoriti o slučaju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.