Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bookfest u šatoru pored Korza

08.04.2014.

12:32

Autor: Olivera Vinković / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci se danas okupilo mnoštvo domaćih i šestero inozemnih izdavača na Bookfestu, koji se ove godine održava u šatoru na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske – uz samo Korzo.

Mnoštvo je knjiga koje možete povoljno kupiti i nabaviti naslove koje ste već dugo priželjkivali. Projekt je to koji promiče knjgu, znanje i čitanje – Čitajte, da vas ne bi pročitali, rekao je organizator sajma Valter Lisica te naglasio da tradicionalna knjiga nikada neće "pokleknuti" pred pokušajem modernizacije elektroničkom literature.

Osim hrvatskih nakladnika, tu su i njihovi kolege iz Mađarske, Srbije, BiH. Sajam je otvoren do 12. travnja, ulaz je besplatan, kao i popratni programi koji će se odvijati u Narodnoj čitaonici i Tunelu.

U četvrtak 10. travnja u Narodnoj čitaonici od 9:30 do 12:45 održat će se dječji program u suradnji sa Školskom knjigom. Istoga dana u Tunelu u 19 sati slijedi književna večer s autorom Velidom Đekićem o poveznici književnosti i rocka u Rijeci. U petak u Narodnoj čitaonici u 18:30 susret je s članovima riječke skupine književnika Ri Lit. 

Puno je zanimljivosti koje prate riječki Bookfest, a pojedinosti poslušajte u razgovoru s Valterom Lisicom: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.