Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čemu se smiju Talijani? - smotra novog talijanskog filma

24.11.2014.

09:39

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Smotra novog talijanskog filma u Art-kinu Croatia, od 24. do 28. studenog, nudi pet suvremenih nagrađivanih filmova koji su umjetničkom i produkcijskom kvalitetom ostvarili značajan uspjeh kod publike. Program večeras u 20 sati otvara film ''Napulj je pjesma''.

  Scena iz filma ''Napulj je pjesma'' (Foto: Art-kino Croatia)

Smotru novog talijanskog filma otvara novi filmski uradak braće Manetti, redatelja koji su se okušali u brojnim filmskim žanrovima. Ove godine predstavljaju izrazito životnu i napetu socijalno-kriminalističku komediju ''Napulj je pjesma''. Smiješna i nježna, romantična i pustolovna priča, smještena je u ambijent izvornog Napulja. Zahvaljujući glazbi i interpretaciji izvrsnih glumaca, film je postigao veliki uspjeh i kod kritike i kod publike.

Crna komedija ''Mafija ubija samo ljeti'', režija Pif (Pierfrancesco Diliberto), obuhvaća neobične komične susrete mafije, učenika, običnih građana, sudaca i političara. Drama ''Božja milost'', režija Edoardo Winspeare, prati četiri protagonistice na jugu Italije koje zbog recesije napuštaju grad te odlaze na selo gdje se počinju baviti poljoprivredom.

''Mogu prestati kad god želim'', režija Sydney Sibilia, jedna je od najpopularnijih komedija 2014. godine u Italiji o nezaposlenim mladim, stručnim i obrazovanim ljudima koji odlučuju zarađivati kriminalom. Avantura, nesporazumi i drama čine film ''Stolac sreće'', režija Carlo Mazzacurati, o blagu skrivenom u stolici. Raspored projekcija dostupan je ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.