Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četvrt stoljeća Lubeničkih večeri

11.07.2014.

09:50

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

25. Lubeničke večeri bit će svečano otvorene u petak, 11. srpnja, u 21. Kao i svake godine manifestacija nudi raznolik program, sve do 15. kolovoza.

U programu 25. Lubeničkih večeri nastupit će Opera b.b. Zagreb, violinistica Ksenija Savčić u pratnji Vladimira Babina za klavirom, gitarist Pedro Rogeiro Aguiar, pijanistica Vlasta Gyura, sopranistica Akiko Nakajima u pratnji pijanista Nielsa Muusa, te Ansambl za ranu glazbu Marco Polo.

Za svečano otvaranje Večeri najavljen je kratak poetski prikaz ljepota Lubenica. Festivalsku zastavu donijet će Orlečani odjeveni u narodnu nošnju, a tijekom njena podizanja himnu Lubeničkih večeri Zustajte ovdeka pjevat će ženska klapa Teha.

Nakon toga prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj, Opera b.b. iz Zagreba izvest će Rossinijevu operu Bračna mjenica u režiji Snježane Banović. Komornim orkestrom ravnat će maestro Vladimir Kranjčević. Kao solisti nastupit će: Ronald Braus, Lidija Horvat Dunjko, Dalibor Hanzalek, Nikša Radovanović, Blanka Tkalčić, Leon Košavić, David Šeb, Božidar Peričić, Edvin Liverić.

Svakog petka do 15. kolovoza program u Lubenicama počinjat će u 21 sat. Ulaz je slobodan na sve koncerte, kao i autobusni prijevoz iz Cresa, uz obaveznu rezervaciju u creskoj poslovnici Autotransa. Grad Cres kao organizator ponosi se četvrtstoljetnom tradicijom Večeri, govori izvršni direktor manifestacije, Walter Salković: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.