Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dijana Sokolić autorica najbolje art-zastave Europe

11.06.2014.

13:24

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječanka sa zagrebačkom adresom Diana Sokolić dobitnica je nagrade za najbolju art-zastavu Europe izrađenu od pleksiglasa.

Diana Sokolić je za Zvjezdano nebo Europe, zastavicu od pleksiglasa, dobila nagradu za najbolju art-zastavu Europe na festivalu Cest is d' Best koji danas završava u Zagrebu.

Riječanka sa zagrebačkom adresom, akademska slikarica, za ljeto najavljuje izložbe u Rijeci, Omišlju i Kastvu. Trenutno su joj glavni interes svjetlosne instalacije, a za nakit od pleksiglasa, koji je postigao svjetsku slavu nakon objavljivanja u modnim i art-časopisima, kaže da je nusproizvod umjetničke igre. 

Odrasla u umjetničkoj obitelji, uz majku kostimografkinju Ružicu Nenadović Sokolić i oca scenografa Dorijana Sokolića, Diana je odmalena crtala i bojala. No nakon studija, uz slike, njen se interes proširio i na druge medije - fotografiju, dizajn namještaja, svjetla i  nakita. 

Boje ljudima znače veselje i životna su potreba u svako doba godine, a ne samo ljeti, rekla je dizajnerica Dijana Sokolić u razgovoru za Tris Radio Rijeke. Za sebe kaže da je sinestet: čuje zvuk boje, vidi boju zvuka, osjeća oblik okusa.    

Dijanine radove možete pogledati na njezinoj internetskoj stranici, a razgovor poslušajte ovdje:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.