Hrvatski radio

Radio Rijeka

Filmska premijera ''ČA-RI''

18.06.2014.

12:15

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi dokumentarni film koji promovira kandidaturu Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. bit će premijerno prikazan u srijedu 18. lipnja u 21 sat u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Kreativni dokumentarac ČA-RI je proizišao iz prošlogodišnjeg humanitarno-umjetničkog projekta ČA-RI, Čandekovci Rijeka, u okviru kojeg je snimljen i dokumentarni film MOVI SE linija broj 6. Taj dokumentarac je snimljen u riječkom gradskom autobusu redovne linije broj 6 s ciljem da približi umjetnost ljudima, da je učini dostupnom svakome, a ujedno je promovirao Grad Rijeku kao multikulturalnu i tolerantnu zajednicu.

Tema ovogodišnjeg nastavka Rijeka – Europska prijestolnica kulture. Irena Grubiša i Movi se organizirali su snimanja i umjetničke happeninge u autobusima gradske linije 1 i 2, ali i na različitim riječkim lokacijama: od stadiona na Kantridi do Trsatske gradine.

U ČA-RIma su sudjelovali riječki umjetnici različitih profila i godišta, različitih vjera i nacija, promišljanja i stavova, svi sa željom i nastojanjima da Grad Rijeka postane Europska prijestolnica kulture 2020. Glavni snimatelj filma bio je Igor Paulić, a režirao ga je Dragan Karlo Došen. Poslušajte izjavu producentice Irene Grubiša:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.