Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gdje je nestao čovjek? Odgovara 3. FEN u Opatiji

02.04.2014.

19:53

Autor: Hina / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival neovisnih kazališta FEN održava se u Opatiji od 22. do 27. travnja. U programu trećeg izdanja FEN-a naći će se 20 predstava iz cijele Hrvatske.

Treći festival neovisnih kazališta i kazališnih družina Republike Hrvatske FEN ponudit će publici najbolje što hrvatska nezavisna produkcija danas nudi. Na programu Festivala je 20 predstava, od čega osam za djecu. Među njima ima i predstava prilagođenih uzrastu od samo 18 mjeseci.

Uz brojne druge predstave, na programu ovogodišnjeg FEN-a su Njuške i Kauboji Teatra Exit, Harem Kazališta Moruzgva, Sluškinje Teatra Ulysses, ThisCasting Teatra Rugantino, Pra priče Teatra Oz i Šuma Striborova Max teatra i Teatra Thalassa.

U svim će predstavama sudjelovati 114 glumaca iz cijele Hrvatske, a održat će se i četiri radionice, dva predstavljanja knjiga i okrugli stol o odnosima s javnošću u kulturi, najavila je ravnateljica Festivala Opatija koji organizira FEN Rajna MilošPredstave i drugi programi održavat će se na tri lokacije - u hotelu Imperial, Villi Angiolini i Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer.

Ove godine sve predstave vape 'gdje je nestao čovjek', gdje se skriva ljudskost u ovom užurbanom vremenu u kojem nitko ne može stati i pogledati svijet oko sebe. Ako uspijemo u toj misiji, dobit ćemo ljude koji će znati što se oko njih događa, neće se s njima moći manipulirati, rekla je Miloš dodajući da FEN ima iznimnu važnost u odgoju publike.

Festival uz internetske stranice na kojima se može naći program i sve ostale informacije ima i svoje glasilo FEN Fenomen i video-vijesti FEN Televiziju. Tradicionalno, svi sudionici FEN-a na dar dobivaju sušilo za kosu - fen - koji je ukrasio riječki slikar i dizajner Vojo Radoičić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.