Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glazbena tribina u Opatiji posvećena hrvatskim skladateljima

06.11.2014.

20:48

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glazbena tribina Hrvatskog društva skladatelja počela je danas u Opatiji i trajat će do nedjelje. Tribina je u svom 51. izdanju posvećena isključivo novim djelima hrvatskih skladatelja.

U programu nastupaju Simfonijski orkestar HRT-a, ''Cantus Ansambl'' i ''Alisios Camerata'' te gosti iz Srbije: gudački kvartet TAJJ i LP duo.

Bit će održana i dva okrugla stola na temu ''Suvremena hrvatska glazba u loopu na hrvatskoj sceni – edukacija, produkcija, kritika, publika'', a vodit će ih muzikologinje Petra Pavić i Davorka Begović. Bit će predstavljena radio-igra ''Zvučna gesta'' u povodu stote obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša.

Glazbena tribina počela je večeras nastupom Simfonijskog orkestra HRT-a u Zlatnoj dvorani Hotela ''Imperial'' pod dirigiranjem Aleksandra Markovića i uz solistički nastup mezzosopranistice Martine Gojčete Silić. Na programu su bila djela Sanje Drakulić, Frana Đurovića, Ante Knešaureka, Dubravka Palanovića i Dragana Plamenca.

Detalji programa dostupni su ovdje, a ulaz na sve je besplatan. Javlja Jana Haluza:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.