Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goran Marković: Film "Sigurno mjesto" pokreće razgovor o važnim temama o kojima se prerijetko priča

06.11.2022.

13:57

Autor: Anja Matić

Goran Marković

Goran Marković

Foto: Miranda Cikotic / Pixsell

Filmsku hrvatsku scenu obogatilo je "Sigurno mjesto", film koji je kao šlag na torti uspjeha hrvatski kandidat za prestižnog Oscara

Ovo filmsko ostvarenje imalo je svoju premijeru u petak u riječkom Art-kinu gdje je naš Albert Petrović naletio na talentiranog glumca, jednog od glavnih protagonista filma, Gorana Markovića.


Film govori o pokušaju suicida koji otvara procijep u svakodnevnom životu tročlane obitelji, a temelji se na osobnom iskustvu autora.

Pristao sam na ovu ulogu da odam počast svome prijatelju.

Goran Marković

Nakon premijernog prikazivanja, film se tijekom studenog nalazi na redovnom programu Art-kina pa niste stigli otići na premijeru, bit će još prilike da ga pogledate. 


Ako ste pomislili: O ne, ovaj film nije za mene, preteške je tematike - razmislite opet, jer ga se itekako vrijedi pogledati:

Film pokreće razgovor o važnim temama o kojima se prerijetko priča. Ljudi koji se bore s tom bolešću na ovaj način shvaćaju da u tome nisu sami, da je to nešto što se događa i drugima.

Goran Marković

Skromni i talentirani glumac otkrio nam je kako se pripremao za film, kako je proteklo snimanje, kao i koji su mu budući projekti i pothvati. Poslušajte razgovor s prvakom drame, Goranom Markovićem:

emisija Na obedu

Galerija
film Sigurno mjesto, Foto: -/Art-kino Rijeka
Goran Marković u riječkom Art-kinu, Foto: Albert Petrović/Radio RijekaPrizor iz filma "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića, Foto: Pr foto/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici