Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goranovo proljeće predstavlja 33 pjesnika iz 13 zemalja svijeta

15.03.2018.

14:52

Autor: Ivica Vrkić

Predsjednik odbora Goranova proljeća Marko Pogačar (Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell)

Predsjednik odbora Goranova proljeća Marko Pogačar (Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell)

Foto: - / -

Pedeset i peto izdanje naše najstarije pjesničke manifestacije, Goranova proljeća, od 20. do 23. ožujka u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Pazinu oživjet će uspomene na lik i djelo pjesnika i partizanskog borca Ivana Gorana Kovačića i publici predstaviti stvaralaštvo 33 pjesnika iz 13 zemalja svijeta.

Festival će biti otvoren velikim čitanjem svih sudionika 20. ožujka u zagrebačkom Studentskom centru, a razgovori i čitanja pjesnika na jezicima na kojima pišu, uz projicirani prijevod, nastavljaju se u lukovdolskom Domu kulture, riječkim klubovima Palach i Dnevni boravak te u Kaštelu Pazin, dok je zatvaranje u zagrebačkom jazz & cabaret klubu Kontesa

Uz domaće pjesničke snage, među kojima su Željka Horvat Čeč, Monika Herceg, Tonko Maroević, Ivica Prtenjača, Vojo Šindolić, Andriana Škunca, Bojan Žižović i ostali, na 55. Goranovom proljeću sudjeluje 17 stranih pjesnika i pjesnikinja. Za glazbeni identitet ovoga festivalskog izdanja brine se nagrađivana kantautorica Sara Renar, čiji će živi nastupi pratiti čitalačke programe. 

Riječki dio festivala bit će održan u srijedu 21. ožujka u OKC-u Palach te dan kasnije u book caffeu Dnevni boravak. S predsjednikom odbora Goranova proljeća Markom Pogačarom razgovarao je Ivica Vrkić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.